Copywriting yɛ adwinni ne nyansahu a wɔde yɛ nsɛm a wɔakyerɛw a wɔn botae ne sɛ wɔbɛkanyan ɔkenkanfo no ma wayɛ ade pɔtee bi, te sɛ adetɔ, krataa a ɔde bɛhyɛ nneɛma a wɔahyehyɛ mu, anaasɛ ɔde ne ho bɛhyɛ ade anaa adwuma bi mu, denam kasa a ɛkanyan adwene na ɛkanyan adwene so.[1]

Ɔkyerɛwfo dwumadi hwehwɛ sɛ ɔyɛ nsɛm a ɛkanyan adwene a ɛfata atiefo a wɔde wɔn ani asi wɔn so no ahiade, de ahyɛnsode no nne hyɛ mu, na ɔma ɛyɛ papa ma wɔde wɔn ho hyɛ mu ne hwehwɛ a wohu nyinaa, na wɔnam saayɛ so de adwumayɛ botae ahorow kɔ so.

Atiefo Ntease sesa

Atiefo no ntease ne ade a edi kan a ɛbɛma wɔayɛ mfonini a etu mpɔn. Saa ɔfa yi hwehwɛ akwan a wɔfa so yɛ nhwehwɛmu na wɔhwehwɛ atiefo dodow, nneyɛe, ne nea wɔpɛ mu.

Botae Ho Ɔkasamu sesa

Saa ɔfa yi ka sɛnea wɔbɛka mfaso a ɛwɔ ade anaa ɔsom adwuma bi so pefee na ɛyɛ den ho asɛm, na esi mfaso soronko a ɛwɔ so ma nea ɔde di dwuma no so dua.

Brand Nne ne Ɛnne sesa

Wɔahwehwɛ hia a ɛho hia sɛ wɔkura brand nne ne ɛnne a ɛkɔ so daa wɔ copy nyinaa mu de ahyɛ brand identity mu den na wɔama ahotoso a wɔwɔ wɔ atiefo mu no mu wɔ ha.

Akyerɛw Ho Akwan ne Nsɛm a Wɔtwetwe sesa

Saa ɔfa yi hwehwɛ adwinni a wɔde kyerɛw nsɛm a ɛkanyan adwene mu, na ɛtwe adwene si akwan te sɛ abasɛm a wɔka, tumi nsɛmfua a wɔde di dwuma, ne nkɛntɛnso nnyinasosɛm ahorow so.

Asɛmti ne Asɛmti Ntrɛwmu Adebɔ sesa

Wɔaka adwinni a wɔde kyerɛw nsɛmti ne nsɛmti a ɛtwetwe adwene a ɛhyɛ akenkan a ɛkɔ akyiri ho nkuran ho asɛm wɔ ha.

Ɔfrɛ a Wɔde Kɔ Adwuma (CTA) . sesa

Nhwehwɛmu a wɔyɛ wɔ CTA ahorow a etu mpɔn a ɛkanyan akenkanfo ma wɔyɛ nneɛma pɔtee bi, a ɛma nsakrae dodow kɔ soro.

Nsɛm a ɛwɔ mu no nhyehyɛe ne ne nhyehyɛe sesa

Saa ɔfa yi twe adwene si nsɛm a wɔhyehyɛ ma akenkan ne nea wɔde wɔn ho hyɛ mu, de nsɛmti, atuo nsɛntitiriw, ne nneɛma a wɔde aniwa hu di dwuma.

Sɔhwɛ ne Nneɛma a Wɔyɛ no Yiye sesa

Wɔhwehwɛ dwuma a A/B sɔhwɛ ne data nhwehwɛmu di wɔ copy a wɔtew so ma ɛyɛ adwuma yiye no mu.

Mmara ne Abrabɔ Pa Ho Nsusuwii sesa

Mmara ne abrabɔ pa gyinapɛn ahorow a ɛwɔ nkyerɛwee a wɔkyerɛw mu no ho nsɛm a wɔaka abom, a mmara a ɛfa mfoniniyɛ ho ne hia a ɛho hia sɛ wɔyɛ nneɛma a ɛda adi pefee ka ho.

Adaptation Across Platforms sesa

Saa ɔfa yi ka sɛnea wɔbɛsakra copywriting akwan ama platform ahorow, efi wɛb nsɛm so kosi social media ne email marketing so.

Nkate mu Anigyede sesa

Sɛnea wɔbɛhwehwɛ sɛnea wɔne atiefo di nkitaho wɔ nkate fam de nya wɔn gyinaesi nhyehyɛe so nkɛntɛnso.

Nhwehwɛmu ne Nhwehwɛmu Ho Nimdeɛ sesa

Wɔaka hia a ɛho hia sɛ wɔyɛ nhwehwɛmu ne nhwehwɛmu a edi mũ wɔ gua, akansi, ne sɛnea mfonini a wɔyɛ no tu mpɔn ho ntease mu wɔ ha.

  1. joshua nimako (2024-01-01), What is Copywriting? (in British English), retrieved 2024-03-27